Testo za pico

Testo za pizzo

Testo za pico vam mogoče ne bo ratalo takoj prvič. A ker vaja dela mojstra, bo vaša pica kmalu takšna, kot si jo želite. Priporočam, da si najprej pripravite vse sestavine in jih malo pustite na sobni temperaturi in še le potem pričnete z pripravo.

Za testo potrebujemo: Testo za pico

  • Moko – cca 400 g (za 4 osebe)
  • Svež (ali suh) kvas – cca 20 g
  • Mlačne vode – cca 2,5 dl
  • Olje (lahko olivno) – cca 2 žlici
  • Malo soli

Kvas na rahlo zdrobimo v posodico in ga zmešamo z malo vode. Pustimo, da vzhaja cca 10 minut. Če kvas ne vzhaja je verjetno pokvarjen. Potrebno je vzeti drugega.

Moko presejemo v skledo in na sredini naredimo jamico. V jamico vlijemo vzhajani kvas in ga z prsti vmesimo v moko. Postopoma dodajamo še ostalo vodo in olje.

Pripravljeno zmes zvrnemo na desko in ga dobro in hitro pregnetemo. Ko prične odstopati od deske in rok, ga damo nazaj v skledo in pokrijemo z folijo ali krpo. Skledo postavimo nekam na toplo, kjer ne bo prepiha.

Ko testo naraste vsaj za enkrat, ga položimo na desko in ga razrežemo na štiri enake kepe. Vsako kepo posebej malo razvlečemo in jo prestavimo na pekač, kjer jo s prsti na tanko razvlečemo do roba pekača. Ob robu pekača pustimo malo debelejši rob testa, da nadev ne izteče.

Tako pripravljeno testo za pico,  nadevamo z poljubnim nadevom in ga pečemo na 250 st. C,  pribljižno 10 do 15 minut.

Dober tek želim!